HomeCase studiesWatermark Place

Watermark Place

London

In July 2009, VolkerHighways completed external works to a new office building in central London, Watermark Place.

Watermark Place is located between Upper Thames Street and the North bank of the River Thames, the majority of the footway creating a riverside walk that connects to Blackfriars Bridge.

500m² of 600mm gauge Whitworth Yorkstone was laid as part of the City of London Walkway, and 900m² of 145x995 Fagley Yorkstone strips were laid to the area along the building line.

Works included the detail design and installation of glass balustrade and bespoke street furniture and soft landscaping, creating a sun trap and quiet place for busy office workers to relax during their lunch breaks.

The seating was created using railway sleeper style timbers set on wooden plinths, inter-planted with trees.

On Upper Thames Street, in front of the building, new granite kerbs delineate the new paving which was laid to the face of the building and around the open tread staircase which leads to the pedestrian bridge.

Facts and figures

  • Client
    Sir Robert McAlpine
  • Contract Period
    January 2009 - July 2009
  • Contract Value
    £1.0m
  • Project categories
    Bespoke projects

Learn more about this project?

Contact Brian Kelly »
+